Urimil Glyco
URIMIL GLYCO

Уримил Глико: грижа за периферните нерви, шеќерот во крвта и за видот.


Нарачајте онлајн:
evit.mk
Погледнете повеќе производи од серијата Уримил.

Urimil Glyco е најновиот додаток на линијата Urimil, креиран со синергетска комбинација од:

 • Уридин и цитидин – биолошки активни супстанции кои припаѓаат на групата пиримидински нуклеотиди и се вклучени во формирањето на нуклеинските киселини (РНК и ДНК).
 • Витамини Б1, Б2, Б3, Б6, Б7 и Б12, кои придонесуваат за нормално функционирање на периферниот нервен систем.
 • Хром, кој придонесува за одржување на нормална концентрација на гликоза во крвта.
 • Витамин Д, кој придонесува за одржување на нормалната функција на мускулите.
 • Рибофлавин, кој придонесува за одржување на нормален вид.
 • Витамин Ц, кој придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес и за намалување на чувството на замор и замор.

Дизајниран да ви помогне во грижата за вашиот нервен систем, нивото на шеќер во крвта и видот, Urimil Glyco го храни вашето телоистовремено со алфа-липоична киселина, хром, нуклеотиди и со целосен спектар на Б-витамини.

Карактеристики:

 • Најновиот додаток на Уримил линијата во Македонија, создаден со грижа за нормално функционирање на периферните нерви, нормалниот вид и за одржување на нормална концентрација на гликоза во крвта.
 • Синергетска комбинација на алфа-липоева киселина, хром, нуклеотиди и сите Б витамини.
 • Само 1 капсула дневно
 • Без ГМО и алергени.
 • Произведено во Шпанија.

Активни состојки (во 1 капсула):

Алфа-липоична киселина:300 mg
Витамин Ц:50 mg
Уридин монофосфат:50 mg
Витамин Е:15 mg
Витамин Б12:7 μg
Витамин Б3 (ниацин):6 mg
Витамин Б1 (тиамин):4 mg
Витамин Б5 (пантотенска киселина):5 mg
Цитидин монофосфат:5 mg
Витамин Б6:4 мг
Витамин Б2 (рибофлавин):4 mg
Витамин Д:10 μg
Хром:100 μg
Витамин Б9 (фолна киселина):200 μg
Витамин Б7 (биотин):80 μg

Состав:

Алфа-липоична киселина; соли на магнезиум од лимонска киселина; капсула: желатин; L-аскорбинска киселина (витамин Ц); уридин-5-монофосфатна динатриумова сол; 50% витамин Е (ДЛ-алфа-токоферил ацетат); средство за зголемување: микрокристална целулоза; средства против стврднување: силициум диоксид, магнезиумови соли од масни киселини; 0,1% витамин Б12 (цијанокобаламин: малтодекстрин, натриум цитрат, лимонска киселина); ниацин (никотинамид), тиамин (тиамин хидрохлорид); пантотенска киселина (калциум Д-пантотенат); CMP (цитидин 5-монофосфат); витамин Б6 (пиридоксин хидрохлорид); рибофлавин; 0,25% витамин Д3 (холекалциферол: пченка малтодекстрин); хром (хром (III) пиколинат); фолна киселина (птероилмоноглутаминска киселина); биотин (Д-биотин).

Препорачана доза:

Земете 1 капсула Urimil Glyco дневно. За оптимален ефект, се препорачува да се зема производот во период од 3-6 месеци.

Содржина на пакувањето: 30 капсули

Знаевте ли дека...

На човечкото тело и особено на периферниот нервен систем му требаат бројни витамини и микроелементи за да функционира нормално - некои од нив се формираат во нашето тело на природен начин, додека други се добиваат од надворешни извори во услови на разновидна и урамнотежена исхрана.

За жал, исхраната на современиот човек се повеќе отстапува од дефиницијата за разновидност и рамнотежа, што создава предуслови за недоволен внес на овие супстанции.

Сите овие се активни состојки кои можат да придонесат за обезбедување вредна антиоксидантна заштита, за одржувањето на нормално ниво на шеќер во крвта и за нормална функција на нервниот систем.

Алфа-липоична киселина

Алфа-липоичната киселина (ALA) е супстанца слична на витамин која ја произведува човечкото тело и е клучна компонента во составот на Urimil Glyco.

Пиримидински нуклеотиди

Уридин монофосфат (UMP) и цитидин монофосфат (CMP) се нуклеотиди – органски соединенија кои се вклучени во изградбата на нашата ДНК и РНК и играат централна улога во клеточниот метаболизам.

Витамин Д

 • Придонесува за нормалната апсорпција на калциум и фосфор.
 • Придонесува во одржувањето на нормалната состојба на коските.
 • Придонесува во одржувањето на нормалната мускулна функција.
 • Придонесува за нормалната функција на имунолошкиот систем.
 • Учествува во процесот на клеточна делба.

 

Хром (Хром)

 • Придонесува во одржувањето на нормалната концентрација на гликоза во крвта.
 • Придонесува за нормален метаболизам на макронутриенти

 

Витамин Ц

 • Придонесува за нормалното функционирање на нервниот систем.
 • Придонесува за нормалното формирање на колаген за нормалната функција на крвните садови.
 • Придонесува за нормалниот тек на метаболизмот и за производство на енергија.
 • Придонесува за намалувањето на чувството на замор и на заморот.
 • Придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.
 • Придонесува за нормалната функција на имунолошкиот систем.
 • Придонесува во одржувањето на нормална ментална функција.

 

Витаминот Е придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

Витамин Б1 (тиамин)

 • Придонесува за нормалното функционирање на нервниот систем.
 • Придонесува за нормалниот тек на метаболизмот и за производство на енергија.
 • Придонесува во одржувањето на нормалната ментална функција.
 • Придонесува за нормална функција на срцето.

 

Витамин Б2 (рибофлавин)

 • Придонесува за нормалното функционирање на нервниот систем.
 • Придонесува за нормалниот тек на метаболизмот и за производство на енергија.
 • Придонесува за намалувањето на чувството на замор и на заморот.
 • Придонесува во одржувањето на нормалната состојба на мукозните мембрани.
 • Придонесува во одржувањето на нормална состојба на кожата.
 • Придонесува во одржувањето на нормален вид.
 • Придонесува во заштитата на клетките од оксидативен стрес.

 

Витамин Б3 (ниацин)

 • Придонесува за нормалното функционирање на нервниот систем.
 • Придонесува за нормалниот тек на метаболизмот и за производство на енергија.
 • Придонесува за намалување на чувството на замор и на заморот.
 • Придонесува во одржувањето на нормалната состојба на мукозните мембрани.
 • Придонесува во одржувањето на нормална состојба на кожата.
 • Придонесува во одржувањето на нормална ментална функција.

 

Витамин Б5 (пантотенска киселина)

 • Придонесува за нормалниот тек на метаболизмот и производство на енергија.
 • Придонесува за нормалната синтеза и за метаболизам на стероидни хормони, витамин Д и некои невротрансмитери.
 • Придонесува за намалувањето на чувството на замор и на заморот.
 • Придонесува за нормална ментална активност.

 

Витамин Б6

 • Придонесува за нормалното функционирање на нервниот систем.
 • Придонесува за нормалниот тек на метаболизмот и за производство на енергија.
 • Придонесува за намалување на чувството на замор и на заморот.
 • Придонесува за нормалната синтеза на цистеин.
 • Придонесува за нормалниот метаболизам на хомоцистеин.
 • Придонесува за нормалниот тек на метаболизмот на протеини и гликоген.
 • Придонесува во одржувањето на нормална ментална функција.
 • Придонесува за нормалната функција на имунолошкиот систем.
 • Придонесува за регулирањето на хормоналната активност.

 

Витамин Б7 (биотин)

 • Придонесува за нормалната функција на нервниот систем.
 • Придонесува за нормалниот тек на метаболизмот и производство на енергија.
 • Придонесува за нормалниот метаболизам на макро хранливи материи.
 • Придонесува во одржувањето на нормална ментална функција.
 • Придонесува во одржувањето на нормалната состојба на мукозните мембрани.
 • Придонесува во одржувањето на нормална состојба на кожата.

 

Витамин Б9 (фолна киселина)

 • Учествува во процесот на клеточна делба.
 • Придонесува за нормалната синтеза на амино киселини.
 • Придонесува за нормалниот метаболизам на хомоцистеин.
 • Придонесува во одржувањето на нормална ментална функција.
 • Придонесува за нормалната функција на имунолошкиот систем.
 • Придонесува за намалување на чувството на замор и на заморот.

 

Витамин Б12

 • Придонесува за нормалното функционирање на нервниот систем.
 • Придонесува за нормалниот тек на метаболизмот и производство на енергија.
 • Придонесува за намалување на чувството на замор и на заморот.
 • Придонесува во одржувањето на нормалната ментална функција.
 • Придонесува за нормалниот метаболизам на хомоцистеин.
 • Придонесува за нормалната функција на имунолошкиот систем.
 • Учествува во процесот на клеточна делба.

Контраиндикации: Да не се користи во бременост, доење и кај деца под 6 години. Да не се употребува во случај на преосетливост на некоја од состојките.

Предупредувања: Не ја надминувајте препорачаната дневна доза. Додатокот на храна не треба да се користи како замена за разновидна исхрана. Да се чува подалеку од дофат на мали деца.

Начин на чување: На суво место, на температура под 25 степени.

Производител: Плантапол – Шпанија, Ц/Г 18, Пол.Малпика – Алфинден, Ла Пуебла дел Алфинден Сарагоса, Шпанија

--------tyyuiuo------
Откријте го новиот Уримил Глико:

грижа за периферните нерви, шеќерот во крвта и за видот

Прочитај повеќе
Нарачајте онлајн:
evit.mk
Погледнете повеќе производи од серијата Уримил.

Корисни написи

Urimil

Имате невропатска болка?

Болката претставува неразделен, но несакан дел од нашата биологија. Особено непожелна и не добро разбрана е невропатската болка...

Urimil

Како да си помогнете при болки во нозете и вкочанетост!

Постојат огромен број на задоволства и активности кои се добри за нашето здравје – како на пример планинарење...

Urimil

Како ја надминав болката во мускулите!

„Животот со болка знае да биде неподнослив”. Ова го кажувам од лично искуство, бидејќи цели две години...

Urimil

Препознајте ја болката за да ја излекувате!

Сигурно сте слушнале дека болката претставува комплексен феномен. Ова значи дека многу различни фактори се вклучени во формирањето...