Како ја надминав болката во мускулите

„Животот со болка знае да биде неподнослив”. Ова го кажувам од лично искуство, бидејќи цели две години патев од болки насекаде по телото – почнувајќи од ситно пецкање на нозете, па се до агонична вкочанетост во грбот која не ми дозволуваше мирно да спијам. По долгата потрага по решение, конечно можам да кажам дека го најдов идеалниот производ за лесен и опуштен живот без болки.

Urimil

Пред да се обратам кај стручно лице, пробав да ги решам проблемите на секој можен начин што ми беше познат до тој момент. Но, постојаното стегање во мускулите, вкочанетоста во грбот и зглобовите и непријатното печење низ целото тело ме спречуваа да извршувам било какви активности кои требаше да ми помогнат со проблемот. Сето тоа беа симптоми на невропатија, односно состојба која ги загрозува нервите и нервниот систем, и резултира со појава на силна болка низ телото. Било каква физичка активност не доаѓаше предвид, а секое нагло движење ми предизвикуваше таква болка што посакував никогаш да не го напуштам креветот.

Така беше се додека не отидов на невролог, каде го добив најдобриот совет досега – да почнам да ги употребувам капсулите Уримил, кои се наменети токму за болки како оние кои ги имав. Иако најпрво бев скептичен, решив да им дадам шанса бидејќи дотогаш ништо друго не ми помогна. И одеднаш, животот повторно стана убав. По кратко време од употребата, чувството на напнатост и непријатните болки престанаа и одново можев да живеам нормален живот.

Невропатијата најчесто се јавува како резултат на недостиг на витамини од групата Б, што најпрво создава вкочанетост и губење на чувствителноста во нозете, а потоа болката се шири и го обзема целото тело. Јас сум дијабетичар и тоа дополнително ја “разгори” невропатијата, но комбинацијата од Б витамини во Уримил капсулите се покажа како вистинското решение за моите проблеми.

Денес, повеќе од три години откако за првпат ги почувствував на своја кожа ефектите од невропатијата, сум ослободен од болката и непријатното чувство на пецкање во нозете и грбот. Благодарение на Уримил капсулите, моето тело е повторно здраво, не ги чувствувам болките од порано и можам да имам активен живот и мирен сон. Решив да го раскажам моето искуство за да ги охрабрам сите кои патат од истите проблеми – знајте дека има лек за болката! Знаците кои ги дава телото не смеат да се игнорираат, бидејќи тие најчесто алармираат дека нешто не е во ред. А тогаш, редот е на Вас да преземете нешто.“

– Игор (41)


Откријте го новиот Уримил Глико:

грижа за периферните нерви, шеќерот во крвта и за видот

Прочитај повеќе
Нарачајте онлајн:
evit.mk
Погледнете повеќе производи од серијата Уримил.
Нарачајте онлајн:
24apteka.mk
Погледнете повеќе производи од серијата Уримил.

Корисни написи

Urimil

Имате невропатска болка?

Болката претставува неразделен, но несакан дел од нашата биологија. Особено непожелна и не добро разбрана е невропатската болка...

Urimil

Како да си помогнете при болки во нозете и вкочанетост!

Постојат огромен број на задоволства и активности кои се добри за нашето здравје – како на пример планинарење...

Urimil

Како ја надминав болката во мускулите!

„Животот со болка знае да биде неподнослив”. Ова го кажувам од лично искуство, бидејќи цели две години...

Urimil

Препознајте ја болката за да ја излекувате!

Сигурно сте слушнале дека болката претставува комплексен феномен. Ова значи дека многу различни фактори се вклучени во формирањето...